Jadłospis

 

 

JADŁOSPIS  OD  DNIA 12.02.2018r.  DO  DNIA 16.02.2018r.

 

PONIEDZIAŁEK  12.02.18r.

–  zupa kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami, pieczywo mieszane (wywar mięsny (kości ze schabu wędzonego), kiełbasa śląska- warzywny: marchewka, seler, kapusta kiszona, majeranek, cebula, por, przyprawy)

–  ryż biały z jabłkiem prażonym, polany sosem śmietanowo-jogurtowym (ryż biały, jabłka, cynamon, śmietana 12%, jogurt naturalny, cukier trzcinowy)

-  sok wieloowocowy 100%, porcja surowej marchewki           

 
WTOREK  13.02.18r.

–    zupa pieczarkowa z makaronem zabielana śmietaną, z natką pietruszką (wywar  mięsny drobiowy(kurczak)- warzywny: marchewka, pietruszka, seler, por, pieczarki, śmietana 12 %, natka pietruszki, makaron, przyprawy)

-    filet z kurczaka smażony, ziemniaki z koperkiem, sałata z sosem jogurtowym (filet z kurczaka, jajko, mąka pszenna, bułka tarta, olej rzepakowy, sałata, szczypior, śmietana 12%, jogurt naturalny, przyprawy)

-   sok wieloowocowy 100%, jabłko          

 

ŚRODA 14.02.18r.

–   zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana śmietaną (wywar mięsny drobiowy(kurczak)- warzywny: marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, śmietana 12%, koper,  przyprawy)

-   śledź w sosie jogurtowo-śmietanowym, ziemniaki z koperkiem (śledź marynowany, cebula, jabłko, jogurt naturalny, śmietana 12%, przyprawy)

–    sok wieloowocowy 100%, banan

 

CZWARTEK  15.02.18r.

zupa owocowa  z makaronem (mieszanka owocowa- truskawka, śliwka, porzeczka, jabłko, aronia, wiśnia), cukier trzcinowy, makaron)

-   bigos z kapusty białej i kiszonej, ziemniaki z koperkiem (boczek wędzony, łopatka wieprzowa, kiełbasa śląska, kapusta biała, kapusta kiszona, majeranek, przyprawy)

–    sok wieloowocowy 100 %, gruszka

 

PIĄTEK  16.02.18r.

-    zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana śmietaną (wywar  mięsny drobiowy (kurczak),- warzywny: marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, śmietana 12%, , natka pietruszki, przyprawy)

–    kopytka ziemniaczane z duszona cebulą, boczkiem wędzonym, sur. z kiszonej kapusty, marchewką, jabłkiem z olejem z pestek z winogron (kopytka ziemniaczane, olej rzepakowy, cebula, boczek wędzony, kapusta kiszona, marchew, jabłko, olej z pestek z winogron, przyprawy)

-   sok wieloowocowy 100%, mandarynka