Jadłospis

 

 

JADŁOSPIS  OD  DNIA 16.10.2017r.  DO  DNIA 20.10.2017r.

 

PONIEDZIAŁEK  16.10.17r.

–    zupa krupnik z ziemniakami z natką pietruszki, pieczywo mieszane (wywar mięsny drobiowy (kurczak)- warzywny: marchewka, seler, pietruszka, por, kasza jęczmienna, natka, przyprawy)

–    makaron z sosem bolońskim i  żółtym serem (mięso mielone z łopatki wieprzowej, koncentrat pomidorowy 30%, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, czosnek, ser gouda, przyprawy)

-    sok wieloowocowy 100%, porcja surowej marchewki           

 

 WTOREK  17.10.17r.

–    zupa rosół z makaronem, z natką pietruszki (wywar  mięsny wołowo- drobiowy,- warzywny: marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, makaron, natka  pietruszki, przyprawy)

-    kotlet mielony smażony, ziemniaki z koperkiem, buraczki (łopatka wieprzowa, bułka, jajka, cebula, bułka tarta, olej rzepakowy, buraki, kwasek cytrynowy, przyprawy)

–     woda niegazowana, jabłko

 

ŚRODA 18.10.17r.

zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana śmietaną (wywar mięsny drobiowy(kurczak)- warzywny: marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, śmietana 12%, koper,  przyprawy)

–   pieczeń wieprzowa duszona, kasza jęczmienna, ogórek (karkówka wieprzowa, olej rzepakowy, cebula, mąka, kasza jęczmienna, ogórek, przyprawy)              

-   sok wieloowocowy 100%

 

CZWARTEK  19.10.17r.

zupa ryżowa, z natką pietruszki (wywar mięsny drobiowy(kurczak)- warzywny: marchew, pietruszka, seler, por, ryż biały, natka pietruszki, przyprawy)

–   bigos z kapusty białej i kiszonej, ziemniaki z koperkiem (boczek wędzony, łopatka wieprzowa, kiełbasa śląska, kapusta biała, kapusta kiszona, majeranek, przyprawy)

–     woda niegazowana

 

PIĄTEK  20.10.17r.

-  zupa pieczarkowa z makaronem zabielana śmietaną, z natką pietruszki (wywar mięsny drobiowy(kurczak)- warzywny: marchewka, pietruszka, seler, por, pieczarki, śmietana 12 %, natka pietruszki, przyprawy)

–  filet z morszczuka smażony, ziemniaki z koperkiem, surówka z pora, marchewki i jabłkiem (filet z morszczuka, mąka pszenna, olej rzepakowy, por, marchew, jabłko, jogurt naturalny, przyprawy)

 –  sok wieloowocowy 100%, banan