Jadłospis

 

 

JADŁOSPIS  OD  DNIA 18.06.2018r.  DO  DNIA 20.06.2018r.

 

PONIEDZIAŁEK  18.06.18r.

–   zupa fasolowa z ziemniakami z kiełbasą śląską, pieczywo mieszane (wywar mięsny( kości ze schabu wędzonego), – warzywny: marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, fasola, majeranek, przyprawy)

–   makaron z sosem bolońskim i  żółtym serem (mięso mielone z łopatki wieprzowej, koncentrat pomidorowy 30%, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, czosnek, ser gouda, przyprawy)

   woda mineralna, porcja surowej marchewki           

 

 WTOREK  19.06.18r.

–   zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną, z natką pietruszki (wywar  mięsny wołowo-drobiowy,- warzywny: marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, ryż, koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 18 %, natka pietruszki, przyprawy)

-   kotlet schabowy smażony, ziemniaki z koperkiem, marchew z groszkiem (schab, jajko, mąka pszenna, bułka tarta, olej rzepakowy, masło, przyprawy)

–    sok wieloowocowy 100 %, jabłko

 

ŚRODA 20.06.18r.

zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana śmietaną (wywar mięsny drobiowy(kurczak)- warzywny: marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, śmietana 18%, koper,  przyprawy)

-   gulasz z szynki wieprzowej i warzyw, kasza gryczana, ogórek małosolny (szynka wieprzowa, marchew, pietruszka, seler, por, papryka, cebula, kasza gryczana, górek małosolny, przyprawy)

–    woda mineralna, gruszka