Jadłospis

 

 

 

 

 JADŁOSPIS  OD  DNIA 03.06.2019r.  DO  DNIA 06.06.2019r.

 

PONIEDZIAŁEK 03.06.19r.

 zupa kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami, pieczywo mieszane, (wywar mięsny (kości ze schabu wędzonego), kiełbasa śląska, warzywny: marchewka, seler, kapusta kiszona, majeranek, cebula, por, przyprawy)

–  ryż biały z jabłkiem prażonym, polany sosem śmietanowo-jogurtowym (ryż biały, jabłka, cynamon, śmietana 12%, jogurt naturalny, cukier trzcinowy)

  woda mineralna, marchewka          

 

 

 WTOREK 04.06.19r.

  zupa pomidorowa z makaronem, zabielana śmietaną, z natką pietruszki (wywar  mięsny wołowo-drobiowy,- warzywny: marchewka, pietruszka, seler, gluten, por, cebula, makaron, koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 12 %, natka pietruszki, przyprawy)

–   filet z kurczaka smażony, ziemniaki z koperkiem, mizeria (filet z kurczaka, jajko, mąka pszenna, bułka tarta, olej rzepakowy, ogórek, rzodkiewka, szczypior, śmietana 12%, jogurt naturalny, przyprawy

–   napój owocowy (mieszanka owocowa, cukier trzcinowy, malina, cytryna), gruszka

 

 

ŚRODA 05.06.19r.

–   zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana śmietaną (wywar  mięsny drobiowy (kurczak),- warzywny: marchewka, pietruszka,  seler, por, cebula, śmietana 12%,  natka pietruszki, przyprawy)   

   pieczeń wieprzowa duszona, kasza gryczana, sur. z młodej kapusty (karkówka wieprzowa, olej rzepakowy, cebula, mąka, kasza gryczana, kapusta, marchew, koper, przyprawy)

–   woda mineralna, jabłko

 

 

CZWARTEK  06.06.19r.

–  zupa rosół z makaronem, z natką pietruszki (wywar  mięsny wołowo- drobiowy,- warzywny: marchewka, pietruszka, gluten seler, por, cebula, makaron, natka pietruszki, przyprawy)

–   kurczak pieczony, ziemniaki z koperkiem, marchew z groszkiem (udko z kurczaka, olej rzepakowy, masło, mąka pszenna, przyprawy)

 napój owocowy (mieszanka owocowa, cukier trzcinowy, malina, cytryna), nektarynka

 

Produkty zaznaczone w składzie surowcowym wytłuszczonym drukiem oznaczają składniki alergenne